Diftar. Een achterhaald afvalbeleid!

Vanaf het eerste moment dat Democratisch Platform Enschede aanwezig is als politieke partij in de gemeenteraad van de gemeente Enschede, verzetten wij ons tegen de manier hoe erin Enschede afval wordt ingezameld. Vanuit bijna de gehele raad volgde een storm van verontwaardiging op onze kritische houding. We zijn ons echter blijven verzetten tegen de ‘verrommeling’ van Enschede en het hierbij horende diftar-beleid. Sinds 2017 gaat dit van kwaad tot erger en op en rondom de verschillende diftar-locaties ontstaan met enige regelmaat beelden die we normaal gesproken alleen zien op de vuilnisbelt.

Steun vanuit de wetenschap tegen het achterhaalde diftarbeleid
Hoogleraar beleid en economie, Raymond Gradus, spreekt in zich uit tegen het achterhaalde beleid dat bronscheiden (ook wel diftar) heet (Artikel RTV Oost). Dit beleid wordt door de gevestigde politieke orde in Enschede als ware religie aangehangen… Maar wat blijkt? Nascheiding is efficiënter en goedkoper. Bovendien is nascheiding ook nog gemakkelijker. Precies zoals DPE al jaren stelt. De hoogleraar kijkt dan ook met verbazing naar het Enschedese beleid.

Al vaker heeft DPE aangegeven dat wij graag een nascheidingsinstallatie bij Twence willen zien. Aangezien de gemeente Enschede een van aandeelhouder van Twence is, moeten wij dit bespreekbaar maken bij de andere aandeelhouders en hier het voortouw in nemen. Wij roepen de Enschedese raad dan ook op te luisteren naar de kritiek op het diftar en serieus werk te maken van een ander en moderner beleid dat nascheiding heet.

Willen wij onze stad weer schoon hebben? Gooi het over een andere boeg! Gooi weer 300kg op de milieukaart en ga in gesprek met de inwoners van onze gemeente en vraag hen hoe zij denken over nascheiding.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *